Din bil skal have et periodisk syn

Syn

 

Din bil skal have et periodisk syn
Det er lovpligtigt at din bil bliver synet hver andet år. Når en bil bliver synet, er det en synsmand som gennemgår bilens funktioner fra top til tå. Han skal sikre at alt fungere som det skal og at bilen ikke udgør fare for føreren eller for medtrafikanter. Hvis man kører rundt med en dysfunktionel bil, kan det jo have alvorlige konsekvenser for omgivelserne.

 

Synsmanden kan derefter afgøre, hvorvidt bilen består synet eller dumper synet. Hvis din bil går direkte igennem synet, vil synmanden udarbejde et papir hvorpå der står, at synet er gennemført og der ikke har været mangler. Hvis din bil derimod ikke går igennem synet, så vil promblemerne stå forklaret i synsrapporten og der vil også stå, hvilke reperationer der skal til, for at bilen igen kan gå igennem syn.
  

Hvis din bil ikke går igennem det periodiske syn
Hvis du har fået at vide at din bil ikke er gået igennem syn, så skal du læse synsrapporten igennem, og tale med din synsmand omkring hvilke reperationer der skal til før, at din bil kan bestå et syn hos en synshal i Hillerød. En bil skal, i følge loven, synes hvert andet år og det er dit ansvar som ejer, at sørge for, at dette sker. Senest fire uger efter synsfristens udløb, vil du modtage en meddelelse fra Trafikstyrelsen, her skal du så have foretaget et bilsyn nær Helsigne inden for fem uger, eller afmelde køretøjet, hvis du ikke længere skal gøre brug af bilen.

 

Du har altaså mulighed for, at udbedre eventuelle skader eller reperationer, hvis din bil ikke er gået igennem synet. Når du har fået udbedret fejl, mangler eller skaderne, så kan du atter forsøge, at få synet den.

 

Det er vigtigt, at du til en hver tid, har alle papirerne i orden, både fra syn som ikke er bestået og selvfølgelig også fra syn som er bestået. Hvis du en dag ønsker at sælge din bil videre, jamen så er det et plus for køberen, at du har papirarbejdet iorden. Der findes selvfølgelig også hjemmesider hvorpå man kan finde informationer omkring køretøjet, dette er alt fra bilens farve og stelnummer til bilens syn og omregistreringer.

Når du skal vælge synshal, så findes der mange forskellige og endda dytige synshaller. Du skal være opmærksom på, at det kan være en god idé, at du selv deltager i synet, da synsmanden kan gøre dig opmærksom på forskellige småting, som potentielt kan udvikle sig til større problemer på sigt. Du får altså en god indsigt i din bils tilstand.   

 

Larsen Bilsyn ApS

Falkevej 11

3400 Hillerød

28 88 35 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *