En tolk bruges i mange sammenhænge

Tolk

 

Både private firmaer og offentlige instanser gør brug af tolke. En tolk bruges når der opstår en sprogbarriere mellem to mennesker, det kan eksempelvis være en borger i Danmark, som endnu ikke har lært sproget. Når der er behov for en tolk kan det eksempelvis være i forbindelse med sygdom, hvor hospitals personalet har behov for en tolk for at få forklaret overfor patienten hvad han eller hun fejler, og hvordan vedkommende skal behandles.

 

Derudover er der massere af virksomheder der også gør brug af en tolk i Danmark, hvis de laver forretninger i lande, hvor engelsk ikke er en selvfølge, at have lært. Dette kan være en rigtig stor fordel i og med, at man således undgår misforståelser, og alle parter føler sig forstået. Derudover sender det bare, et utrolig professionelt signal, at der er styr på alle aspekter.

 

Integration i Danmark

Tolke service bliver især brugt i forbindelse med den store flygtningestrøm der har været i hele Europa. De mange flygtninge kommer fra fattige lande, og mange af dem kan derfor ikke engelsk. Der har været meget snak omkring alle disse flygtninge, og hvordan Danmark har skulle håndtere det. Noget af det vigtigste der har været til rådighed for de mange flygtninge er selvfølgelig husly, men samtidig har de haft den mulighed at gøre brug af en tolk. Der findes nemlig massere af private virksomheder, som har ydet bistand i forhold til krisen.

 

Således har mange af de tilkomne fået muligheden for, at få forklaret hvordan og hvorledes de har skulle forholde sig, hvis de har ønsket at søge asyl i Danmark. Derudover, er det selvfølgelig vigtigt, at man allerede fra starten af, får påbegyndt integrationsprocessen i Danmark. Det er klart vigtigt, at de tilkomne får lært dansk, men indtil dette sker, er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at de danske normer, regler og værdier bliver kortlagt og således også forstået af vedkommende. Det er også et must at vedkommende forstår hvordan det danske system fungerer, og således har tålmodighed med deres sag.    

 

Denne proces er et vigtigt led, i forbindelse med integrationen. Hvis vedkommende føler sig godt taget imod og godt tilpas, så kan det danske velfærdssamfund nyde godt, af der er mange der ønsker at bosætte sig i Danmark, og dermed bidrage til fællesskabet i al sin helhed.

 

Tella Consultants IVS
Istedgade 69, 1 sal
1650 København V
30 27 21 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *