Gode råd til dig, der bruger fyringsolie

Hus varme

Fyringsolie er efterhånden blevet en dyr fornøjelse at fyre op med. Og selvom der måske er langt imellem leverandører af billig fyringsolie, findes der heldigvis flere måder at spare på elregningen. Jeg har nedenfor samlet en række råd til, hvordan du kan opnå et lavere olieforbrug og dermed også en bedre fyringsøkonomi.

5 gode råd til brug af fyringsolie

  1. Årlige eftersyn. Først og fremmest er det vigtigt, at du får efterset dit oliefyr mindst én gang om året af en autoriseret servicetekniker. Det er vigtigt for brugen af fyret, at kedlen renses for sod, og at fyret er indstillet korrekt. Dette er med til at sikre, at du får mest for pengene og fuld udnyttelse af fyringsolien. Husk derfor altid at kontakte din lokale servicetekniker og arranger et årligt eftersyn.
  1. Udskift kedlen. Selvom kedlen renses for sod hvert år, jævnfør råd 1, kan det alligevel være en god idé at udskifte din gamle elkedel med en ny, hvis den har mange år på bagen. Faktisk kan det give en besparelse på helt op til 30% af olieregningen – selvfølgelig alt efter kedlens alder og type.
  1. Ordentlig isolering af varmtvandsbeholder og varmerør. Det er vigtigt, at dine varmerør og din varmtvandsbeholder er ordentligt isolerede, så de holder på varmen. Såfremt vandet nemt holdes varmt, slipper du for den ekstraregning, der er forbundet med ekstra opvarmning af vandet, der er nødvendig, fordi varmen nemt slipper ud gennem beholderen og rørene. Ved en ordentlig isolering kan du spare op til 3% på olieregningen.
  1. Alle radiatorer skal have påmonteret en termostat. Ved at sikre dig, at alle hjemmets radiatorer har en termostat, kan du være sikker på, at radiatoren automatisk slår fra, når den ønskede temperatur i huset er opnået. Dette bidrager til, at du ikke overforbruger fyringsolien men i stedet kun bruger lige nøjagtig den mængde, det kræver at opnå den ønskede temperatur. Med en termostat på alle radiatorer kan du faktisk spare helt op til 20% på dit olieforbrug.
  1. Automatisk varmestyring. Automatisk varmestyring kan sænke dit forbrug af unødig fyringsolie, da temperaturen automatisk sættes ned om natten, hvor du jo ikke har behov for opvarmning. Hermed kan du sænke dit olieforbrug med op til 10%, fordi du ikke længere fyrer unødvendigt op om natten.

Gode alternativer til fyringsolie

Har du ikke held til at nedsætte din olieregning ved at følge ovenstående råd, er det måske nødvendigt begynde at overveje andre opvarmningsløsninger til dit hjem. Et godt alternativ til fyringsolie er fyring med løse træpiller. Løse træpiller er for mange et mere økonomisk fordelagtigt alternativ, da det ofte viser sig at være billigere end fyring med almindelig fyringsolie

Hornsyld Købmandsgaard A/S
Nørregade 28
8783 Hornsyld
75 68 73 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *