Hundefoder er en verden for sig selv

Hundefoder

Der findes millioner af muligheder når det kommer til hundefoder, og der findes mindst lige så mange meninger og holdninger til, hvilken hundemad og hvilke ingredienser der er de bedste til din hund. Der findes foder til de hunde som har fødevareallergi, til dem som har pels og hudproblemer, til dem der er steriliseret, til dem som er ekstra aktive, til de gamle, til de unge og til dem som er for overvægtige, ja faktisk findes der endnu flere muligheder. Derfor er det jo forståeligt, at hundeejere verden over, bevæger sig forvirret rundt, i en verden af hundefoder, for det er jo enormt svært at vide, om hunden synes at maden er god og smager godt og om det ene er bedre end det andet, for man kan jo ikke spørge dem, desværre.

Dog er der nogle ret enkle ting, som man ved lethed og af god grund kan gå efter når man skal vælge mad.

 

Hvis din hund ikke har særlige behov

Hvis du har en voksen hund, som er en helt almindelig familiehund, som får sine daglige gåture og ikke har skavanker af nogen art, så kan du læse med her, og få nogle idéer om, hvilken hundemad der er de bedste for din hund.

 

Naturlige råvarer

Så tæt på naturen som man kan komme, jo bedre. Kig efter noget mad, som indeholder så mange naturlige indgredienser som overhovedet muligt, tilsætningsstoffer og E-numrer har aldrig været gode for nogen, heller ikke din hund. Jo mere af maden og nærringsstofferne som hunden kan optage i kroppen, jo mindre vil der komme ud i den anden ende. Hvis du dog har en hvalp som du fodrer med hvalpefoder, kan du forvente at der kommer en del ud i den anden ende, dette skyldes, at der er mere fedt i hvalpefoder.  

 

En god sammensætning

Det anbefales, at hundens kost består af 50% grøntsager, 40% kød/protetinkilde og max. 10% korn. Mange mennesker tror fejlagtigt, at hunde udelukkende er kødædere, måske fordi de sammenligner hunden med ulven, hvis kost udelukkende består af kød. Det er klart at hunden er i familie med ulven, men det er dog ikke ensbetydende med, at de har samme spisevaner. Derudover skal du selvfølgelig gå efter noget mad, som er beregnet til den størrelse hund som du har. Rådene må være, at du skal gå efter så naturlige produkter som overhovedet muligt og generelt bare kigge efter, at din hund trives.

  
HIKE
Fuglevænget 24
8800 Viborg
86 64 73 39

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *