Gode råd til MC beklædning

Langt de fleste, der ejer en motorcykel går også op i, hvilket tøj de har på, når de skal ud og køre. Markedet for MC beklædning bliver større og større og derfor kan nedenstående tekst give dig et par råd om, hvilket slags beklædning, der vil passe dig bedst. MC beklædning indebærer både funktion, design og konformt. Derfor er MC beklædning ikke simpel smagssag. Nedenfor har vi samlet tre gode råd, når du skal ud og finde tøj til din motorcykel.

motorcykel påklædning

Tekstil eller læder?

Der er delte meninger, når det kommer til ovenstående spørgsmål. Når alt kommer til alt kommer vil det rette tøj til dig handle om dine præferencer og smag, men der er stadigvæk nogle faktorer, der gør sig gældende, hvad enten man vælger læder, eller tekstil. Først og fremmest så kan det siges, at læder har den fordel, at det ikke flagrer, når man er ude og køre på sin MC. Derudover har mange den mening, at beskyttelsen på lædertøj sidder bedre og, hvis man skulle være uheldig at komme ud for en ulykke, så vil det være mere sikkert at have lædertøj på. Trods dette er der mange der mener, at det kommer an på, hvilket slags vejr man vælger at køre i. I tørvejr har flere undersøgelser vist, at tekstildragter er mere sikre, mens undersøgelserne har vist, at læderdragter er mere sikre, når det er tale om våde veje og regnvejr. Mange mener også at læderdragterne kan være besværlige at have med at gøre, når det kommer til at pleje dem med forskellige midler efter en køretur i regnvejr. Dette kan tage tid, hvorimod tekstil blot skal hænge og tørre, som ganske almindeligt tøj. Summa summarum er, at man selv bør udforske, hvad der passer bedst til ens egne behov, når det kommer til at vælge mellem tekstil og læder.

Sørg for at bruge en ekstern rygbeskytter

I langt de fleste dragte og jakker vil der sidde en indbygget rygbeskytter, men langt de fleste eksperter inden for motorcykling mener, at man bør investere i en ekstern rygbeskytter. Grunden til dette er, at den indbyggede rygbeskytter ofte er for tynd og mindsker derfor ikke risikoen, når det kommer til et potentielt styrt. Derimod kan en ekstern rygbeskytter, som er lavet af god kvalitet have en stor betydning, hvis man styrter. Er man i tvivl om, hvor man skal skaffe en ekstern rygbeskytter, så bør man besøge en autoriseret MC forhandler, som kan hjælpe og guide en til, hvilken en man bør vælge. En MC forhandler, som har erfaring,  kan svare på langt de fleste spørgsmål.

MC Hjørnet Nordsjælland ApS
Krakasvej 9
3400 Hillerød
48 79 66 00