Kan man forebygge mod graffiti?

Er det muligt at forebygge mod graffiti? Graffiti er hærværk, men udøverne ser det som et middel til at udtrykke sig og få status i deres miljø. Derfor betyder det noget for dem, hvorvidt deres ‘værk’ er synligt og tilgængeligt for andre. Jo længere deres graffiti forbliver urørt og synlig, jo bedre. Derfor går de ofte efter områder som for eksempel facader på bygninger, som har en prominent placering i gadebilledet. Derfor kan du opleve, at din ejendom bliver udsat for graffiti, fordi den netop har en størrelse og placering, som giver øget synlighed for det graffitiværk, som bliver lavet på den.

graffitifjernelse
Sådan bekæmper du graffiti

Det kan være svært at bekæmpe graffiti, for det foregår som regel i de sene aften- eller nattetimer, hvor der ikke er noget opsyn med bygningen. Øget overvågning er ikke nødvendigvis en løsning, for selvom graffiti er hærværk og derfor strafbart, er det ofte ikke muligt at identificere og derved få fat på den eller de personer, der har udført hærværk på din ejendom.

Den bedste løsning er at sikre, at enhver form for graffiti bliver fjernet hurtigt. Jo kortere tid, graffitien er synlig i gadebilledet, jo mindre attraktivt bliver det at male graffiti på facaden af din bygning. Selvfølgelig kan du ikke regne med, at den eller de graffitimalere, der huserer i dit område, efter kun én gang, hvor deres graffiti er blevet fjernet, straks vil holde sig fra at male på din bygning fremover. Ofte kan det tage flere omgange, hvor din ejendom bliver udsat for større eller mindre mængder graffiti, før udøverne af hærværket begynder at holde sig væk og vælge andre steder at overmale med graffiti.

Professionel facaderens

Du kan godt fjerne graffiti selv, men uanset hvilken metode, du vælger, vil det tage tid, og for hurtig og effektiv rens af facaden, kan professionel hjælp være den bedste løsning. Du kan hurtigt finde firmaer der tilbyder privatrengøring i København, hvor fjernelse af graffiti er en del af deres service. Den mest effektive form for graffitirens i København får du fra et professionelt firma. Hos visse firmaer, der specialiserer sig i at fjerne graffiti, kan du få et abonnement på graffitirens. Her kan du få firmaet til at rykke ud med kort varsel, når din bygning udsættes for graffiti. Hurtig fjernelse af graffiti har en forebyggende effekt, fordi det hurtigt fjerner resultatet af hærværket, så graffitien ikke længere er synlig. Derfor kan en fast aftale med et rengøringsfirma om facaderens ved graffiti være en god investering i din ejendom.

ServiceNordic
Malurthaven 22
2730 Herlev
70 60 54 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *