Sunde tænder med forebyggende tandpleje

forebyggende tandpleje

Tænder spiller både en funktionel og en æstetisk rolle. Funktionelt skal tænder fungere, når du spiser forskellige madvarer, og rent æstetisk er dine tænder fremtrædende, når du smiler og griner. For at dine tænder kan leve fuldt ud op til begge disse roller, er det afgørende, at du passer godt på dem.

Den sikre vej til sunde tænder, der ikke alene er velfungerende men også fremstår flotte, er forebyggende tandpleje. Her er det essentielt, at daglig forebyggende tandpleje går hånd i hånd med de forebyggende indsatser, der foretages hos tandlægen. Med en kompetent tandlæge i Århus får du netop den hjælp, du har brug for i kampen om sunde tænder hele livet.

5 gode råd til dig

  1. Børst dine tænder to gange dagligt i minimum to minutter.
  2. Suppler tandbørstningen med brug af tandtråd.
  3. Minimer dit indtag af sukker.
  4. Gå regelmæssigt til tandlægen og sig ja til forebyggende tandpleje.
  5. Kontakt din tandlæge og få en tid til tandeftersyn, hvis du har smerter eller oplever ubehag.

Forebyggende tandpleje hos tandlægen

I tillæg til tandbørstning og brug af tandtråd, er de forebyggende behandlinger, der foretages hos tandlægen, vigtige, hvis du ønsker at bevare dine egne tænder hele livet. Alle tandlæger tilbyder forebyggende tandpleje, og hos en erfaren tandlæge tæt på Egå kan du ligeledes få professionel forebyggende tandpleje.

Denne forebyggende tandpleje kan eksempelvis bestå af en tandrensning, der har til formål at rense dine tænder i dybden for plak, tandsten og misfarvninger. Dette er med til at forebygge caries og tandkødsbetændelse, og således er en tandrensning et godt og effektivt supplement til dine daglige rutiner.

I tilfælde af små begyndende huller, kan din tandlæge desuden forebygge disses udvikling ved at foretage en flourbehandling. En sådan behandling bremser hullet, og på denne måde kan du altså minimere risikoen for, at du har behov for egentlig cariesbehandling i fremtiden.

Sunde tænder hele livet

Med andre ord er grundig forebyggende tandpleje essentielt for dine tænders fremtidige sundhed, og ønsker du at kunne beholde dine egne naturlige tænder hele livet, spiller forebyggende tandpleje en afgørende rolle i at få dette til at lykkes.

Udover den sundhedsmæssige gevinst, er der også en økonomisk gevinst at hente, når du vægter forebyggende tandpleje højt. I kroner og ører er det nemlig billigere at få forebyggende behandling frem for at få behandling, når skaden allerede er sket.

Tandlæge Poul Martin Grønnegaard
Skejbycentret
Skelagervej 7-9
8200 Aarhus N
86 10 91 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *