Hvilke vaccinationer skal en hund have?

Vaccination

Hvis din hund skal være sund og rask, er det afgørende, at du som hundeejer sørger for, at den får de rette vaccinationer.

Men hvilke vaccinationer skal en hund have? Og hvornår skal de forskellige vaccinationer gives? Disse spørgsmål kan en erfaren dyrlæge på Frederiksberg give dig svar på, og lader du din hund vaccinere her, kan du vide dig sikker på, at din hund får de bedste betingelser for et langt og godt hundeliv.

Disse sygdomme vaccineres for

Din hund er bedst beskyttet mod sygdomme, hvis den vaccineres for:

  • Hundesyge
  • Parvovirus diarre
  • Kennelhoste
  • Smitsom leverbetændelse
  • Leptiospirose

Hvalpe får antistoffer mod sygdomme gennem mælken fra deres mor, men disse antistoffers virkning varer ikke evigt, hvorfor hvalpe bør vaccineres første gang, når de er 8 uger gamle. Herefter følger et vaccinationsprogram, der forløber over et år.

Er du i tvivl om, hvorvidt din hvalp har fået de rette vacciner, bør du spørge efter en vaccinationsattest. Er hunden ikke vaccineret, anbefales det, at hunden vaccineres for minimum hundesyge og parvovirus diarre.

For at sikre at din hund er så modstandsdygtig over for sygdomme som muligt, bør hundens antistofniveau i blodet ligge højt. Dette opnås ved regelmæssigt at revaccinere hunden. Hunde reagerer forskelligt på vacciner, og hvor ofte revaccination er nødvendigt, vil du derfor kunne få individuelt svar på hos en dyrlæge, som har erfaring med vaccination af hunde. Det er særligt vigtigt at revaccinere en tæve inden parring, hvis den skal have hvalpe.

Ny vaccine på markedet

Det er nu blevet muligt at vaccinere hunde mod borreliainfektion. Borrelia er en sygdom, der overføres gennem bid af en inficeret skovflåt, og da mange hundeejere ofte finder skovflåter på deres hunde, kan det være en god idé at vaccinere mod borrelia.

Skal du rejse til udlandet?

Hvis du skal ud at rejse og har planer om at tage din hund med ud i verden, er det vigtigt, at du sørger for at lade din hund vaccinere. En vaccination mod rabies – som også kendes under navnet ’hundegalskab’ – er en forudsætning for at få lov til at tage din hund med til udlandet.

På en dyreklinik i København kan du få al den hjælp, du har brug for i forbindelse med vaccination af din hund. Her står dygtige dyrlæger klar til at rådgive og vejlede dig omkring vacciner og andre sundhedsrelaterede spørgsmål.

Lindevang Dyreklinik
Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg
36 31 31 37

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *