3 gode råd til din rekrutteringsproces

Rekrutteringssystem

Det er en kendsgerning, at en vellykket rekrutteringsproces er lig med kvalitet, øget effektivitet og bedre udnyttede ressourcer. For når du finder den rette medarbejder i første forsøg, sparer du tid og penge og sikrer samtidigt et øjeblikkeligt afkast af ansættelsen.

Det kan dog være nemmere sagt end gjort at forudse, om en ansøger egner til stillingen på forhånd. Derfor giver vi her 3 gode råd til, hvordan du kan effektivisere din rekrutteringsproces – og kigger i samme ombæring nærmere på nogle af fordelene ved at anvende et online rekrutteringssystem.

  1. Definér jeres behov

Det er uden tvivl nemmere at finde den rette medarbejder i første forsøg, hvis I har har udarbejdet en klar medarbejderprofil. Gør jer derfor nogle forestillinger om, hvad I forventer af ansøgerne.

Her er det selvfølgelig vigtigt, at I ved, hvilke kompetencer I skal kigge efter hos kandidaterne. Men glem ikke også, at det er et menneske, I skal ansætte – ikke en robot. Derfor kan I med fordel også overveje, hvilke kommunikative evner, sociale kompetencer og karaktertræk, I skal kigge efter hos ansøgerne – altså de såkaldte soft skills.

  1. Prioritér udvælgelsesprocessen

Udvælgelsen er uomtvisteligt den mest ressourcekrævende del af rekrutteringsprocessen. Det tager tid at komme igennem bunken af ansøgninger, og det tager tid at udvælge de relevante kandidater – og at frasortere de irrelevante. 

Men udvælgelsesprocessen handler dog – som nævnt – ikke bare om at finde den ansøger, som har alle de nødvendige faglige kvalifikationer. De menneskelige kompetencer kan nemlig i høj grad også være afgørende for, om en kandidat egner til sig at bestride stillingen. Derfor kan det også godt betale sig at prioritere denne del af rekrutteringsprocessen højt og forsøge at “læse mellem linjerne”. Spørg for eksempel jer selv om, hvordan kandidatens personlighed og udstråling kan bidrage til jeres arbejdsplads i stedet for blot at kigge på de tørre facts.

  1. Find hjælp i teknologien

Selvfølgelig handler rekruttering om mennesker – men dermed ikke sagt at teknologi ikke kan lette rekrutteringsprocessen. For i dag findes der intuitive, online-baserede systemer, som kan gøre det nemmere at finde de rette medarbejdere. Og med det rigtige rekrutteringssystem kan I oven i købet effektivisere både udvælgelsesprocessen og alle de administrative pligter, som den fører med sig.

Et elektronisk rekrutteringssystem kan for eksempel udvælge og frasortere kandidater på baggrund af specifikke krav. Ansøgerne kan selv markere deres kompetencer, og systemet sorterer derefter automatisk. Visse af systemerne integrerer også personlighedstests og giver altså også mulighed for at lade de mere menneskelige kompetencer indgå i bedømmelsen – også selv om det er et stykke software, der udvælger kandidaterne.

Elvium
Pilestræde 10, 1.
1112 København K
71 99 28 60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *