Hvor hurtigt udvikler grå stær sig?

Grå stær

Langt de fleste ældre mennesker vil på et eller andet tidspunkt få nedsat deres syn. Det bliver med alderen mindre klart og mere sløret, og derfor er briller nærmest uundgåeligt for folk over 60 år. Grå stær er en diagnose, som er velkendt, når man bliver ældre. Men langt de fleste ved ikke hvad grå stær er og derfor giver vi dig informationer om diagnosen i nedenstående tekst. Hvis du har nedsat syn og søger en akut øjenlæge, så bør du kontakte en allerede i dag. Øjenlæger i København er der flere og flere af, så hvis du bor i nærheden kan du med fordel kontakte en.

Hvad er grå stær?

Grå stær er en medicinsk diagnose, som man ofte får stillet, når man bliver ældre. Ligesom kroppens andre organer vil øjnenes organer også blive slidt ned med alderen. Hinden, som pupillen er omgivet af som et lag, er et organ, som hurtigere bliver slidt ned end andre organer i øjnene. Når den gør det bliver den grålig og forsvinder langsomt fra pupillen. Dette kaldes grå stær og oftest skal der en laseroperation til at få den fjernet. Når først grå stær er begyndt at vise sig, så vil den også udvikle sig meget hurtigt. Synet vil dermed også blive nedsat yderligere, hvis ikke man får foretaget en operation hos øjenlægen. Derfor kan det være fordelagtigt, at besøge en øjenlæge og forhøre sig om sine muligheder, hvis der er tegn på grå stær. Jo længere tid der går, desto større risiko er der for at man kan blive blind. Derfor skal man helst ikke vente, hvis man har mistanke om at det foregår i øjet. Heldigvis er grå stær nemt at se, så det kræver ikke altid en læge før, at man kan finde ud af at man har begyndende grå stær.

Hvordan foregår operationen?

Hvis man får stillet diagnosen grå stær, vil det formodentlig betyde at man også skal opereres for det. Operationen bliver foretaget af en øjenlæge, eller rettere sagt en specialiseret øjenkirurg. Den foregår ved hjælp af laserapparatur og tager under 20 minutter at udføre. Selve indgrebet er smertefrit, fordi at man bliver lokalbedøvet med speciallavet øjendråber. Med det nyeste teknologi inden for øjenmedicin er operationer blevet mere gnidningsfrie. Trods dette kan det være en god idé, at blive opereret hos en øjenlæge, som udover at være professionel, også er tryg at være sammen med. Bor du i nærheden af Århus kan du med fordel kontakte en øjenlæge allerede i dag og forhøre dig. Øjenlæger i Århus er kendte for at være dygtige, så du kan trygt ringe til en klinik og forhøre dig. Held og lykke.

 

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *