Sådan kommer du bedst din tandlægeskræk til livs

Slip din tandlægeskræk

Mange personer i alle aldre oplever nervøsitet op til og under tandlægebesøg. Nogle personer er stadig i stand til at tage til tandlægen på trods af nervøsiteten, mens andre personer er så nervøse, at de udsætter eller helt undgår tandlægebesøget. I de tilfælde er der tale om udpræget tandlægeskræk, som er et problem adskillige børn og voksne har. Løsningen på denne tandlægeskræk er dog ikke at undgå tandlægen, som mange personer med tandlægeskræk desværre gør. Løsningen er i stedet at få bearbejdet problemet hos en forstående tandlæge fra Aalborg, som har stor erfaring med at give nervøse tandlægepatienter en god oplevelse ved tandlægebesøget.

Lad en tandlæge hjælpe dig

En tandlæge kan mere end at undersøge og behandle dine tænder, da du langt fra er den første tandlægepatient med tandlægeskræk. Din tandlæge vil være lyttende og forstående over for din nervøsitet, og dette kræver blot, at du informerer din tandlæge om din nervøsitet. Din tandlæge vil ikke kende til dit problem, hvis du aldrig møder op til tandlægebesøgene, og på den måde vil din frygt blot blive større og større med tiden. Du kan af den grund gøre dig selv og dine tænder er stor tjeneste ved at lade din tandlæge hjælpe dig med at skabe en frygtfri oplevelse hos tandlægen.

Det første skridt til et positivt tandlægebesøg er at bestille en tid hos din tandlæge eller finde en tandlæge, hvis du slet ikke er tilknyttet nogen. Det er en fordel, at du allerede i forbindelse med bestillingen af tandlægetiden gør opmærksom på din tandlægeskræk, så tandlægen kan afsætte ekstra tid til at tale med dig om dette. Det kan også være en god idé at tage forbi tandlægen før den første undersøgelse, så du kan se tandlægeklinikken og få en snak med din tandlæge inden du skal sidde i tandlægestolen.

Få tilrettelagt et optimalt tandlægebesøg

Under samtalen med din tandlæge kan du fortælle, hvad du er nervøs for. Det kan være alt fra tandlægens skarpe lys, lyden fra en behandling eller dømmende øjne fra tandlægen, og uanset årsagen til nervøsitet vil din tandlæge tage dit problem alvorligt. Ud fra din beskrivelse vil det være muligt for din tandlæge at planlægge dine fremtidige tandlægebesøg, som de mindst muligt øger din nervøsitet. Her er det også en stor fordel at få gennemgået tandundersøgelsen eller tandbehandlingen i detaljer, så du kender til hver eneste trin under tandlægebesøget. På den måde kommer der ingen ubehagelig overraskelser.

Sig farvel til din tandlægeskræk

Det er sjældent muligt at komme din tandlægeskræk til livs på ét enkelt tandlægebesøg, men flere og flere tandlægebesøg med fokus på at slippe af din tandlægeskræk vil med tiden gøre, at du trygt kan gå til tandlægen uden bekymringer, så du kan passe bedst muligt på dine tænder.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *