Nyd Bornholm i din ferie

Bornholm

Bornholm er kendt som solskinsøen, og det er også svært at finde andre steder i Danmark – eller i Norden for den sags skyld, der kan byde på samme charme, solskin og gode ferieoplevelser som Bornholm.

Bornholmske lækkerier

Bornholm er en populær feriedestination for mange, for den lille klippeø kan noget helt specielt. Her finder du smukke sandstrande, frodig skov og en fantastisk madkultur. Danmark er i dag internationalt kendt som et land med nogle af verdens bedste restauranter, men Bornholm har længe kunne bryste sig af lokale restauranter og delikatesser, der er langt bedre end hvad man kan få andre steder. Du kan for eksempel nyde en omgang ’Sol over Gudhjem’ med udsigt til havnen i netop Gudhjem, en af de smukke og stemningsfyldte byer på Bornholms østkyst. Eller hvad med en gang røget sild og makrel fra et af de mange, traditionelle røgerier? Is fra Snogebæk eller Johan Bülows lakrids? Bornholm er kendt både for sine egnsretter og sine innovative delikatesser, og mange af de lækkerier, du nu kan finde overalt i Danmark, kommer fra Bornholm.

Idylliske små byer og historiske huse

Bornholm byder dog også på oplevelser til andet end ganen. Du kan også slentre langs gaderne i de små byer som Allinge, Gudhjem og Hasle. I Rønne og Nexø finder du de historiske ’svenskerhuse’, smukke træhuse som blev doneret af svenskerne efter Bornholms bombardement i slutningen af 2.Verdenskrig. Trænger du til mere historie, kan du tage turen helt tilbage til 1300-tallet ved at besøge Hammershus, den gamle fæstning, hvor Leonora Christina engang var fange. De historiske rundkirker, der er placeret forskellige steder på øen, er bestemt også et kig værd.

Aktiv ferie på Bornholm

Øen er perfekt til mere aktiv ferie, og der er gode ruter til både cykel og løb. Du kan leje mountainbikes of race igennem det bakkede terræn, eller tage løbeskoene med og nyde skovens skyggefulde idyl og den friske vind fra havet, mens du løber fra nord til syd. Du kan også tage på vandreture og slentre gennem det evigt skiftende landskab, der både har plads til marker med bølgende raps og dramatiske klipper, slugter og grotter.

Overnatning på Bornholm

Når du skal finde et sted at overnatte, er der mange muligheder. Bornholm er for folk i alle aldre, men hvis du og din kæreste ønsker en ferie for kun jer to, er et børnevenligt sted måske ikke lige sagen. Du kan dog finde ferielejligheder i Allinge, der giver mulighed for ro og fred, så I sammen kan nyde en romantisk ferie uden forstyrrelser. Vælg blot et hotel på Bornholm, der har gode faciliteter og en smuk udsigt, så skal I nok få en uforglemmelig oplevelse.

Hotel Hammersø
Hammershusvej 86
Sandvig, 3770 Allinge
56 48 03 64