Bliv klogere på momsrefusion
Dette indlæg er sponsoreret.
Hvad er momsrefusion?
Køb af varer og ydelser i udlandet er ikke en del af det vanlige momsregnskab, fordi din virksomhed ikke er momsregisteret udenlands. Derfor kan du få momsrefusion, når du benytter dig af arbejdsgange og produkter uden for landets grænser. Momsrefusionen kan f.eks. dække transportudgifter, forplejning og konferencer. Alle disse områder har hver deres individuelle kode, som bruges som en del af refusionsproceduren.
Hvornår er man kvalificeret til at søge momsrefusion?
Du kan søge momsrefusion i flere sammenhænge. Du er berettiget til at få penge retur for alle de betalinger, der er foretaget uden for Danmark, hvis de er sket i forbindelse med momspligtige aktiviteter. Før du og din virksomhed kan ansøge om at få momsrefusion, skal du først tilmelde dig momsrefusion. Det kræver, at din forretning ikke er momsregistreret i det land, hvor du har betalt for ydelser. Derudover skal du være opmærksom på, at det betalte beløb skal ligge over en minimumsgrænse.
Hvordan søger man momsrefusion?
Ansøgning om momsrefusion kan gøres på to forskellige måder. Du kan enten selv foretage registreringen, eller du kan hyre en revisor til at bringe sagerne i orden. Ansøgningen sker gennem TastSelv Erhverv på SKATs hjemmeside. Fristen for at søge momsrefusion er den 30. september året efter, at du har betalt for en vare eller service udenlands. Det vil sige, hvis du har købt noget i 2021, har du indtil den 30. september 2022 til at søge om refusion. I EU sørger SKAT for behandlingen af ansøgningerne om momsrefusion. Uden for EU er det imidlertid det pågældende lands regler, der gør sig gældende. Du bør derfor sætte dig ind i reglerne i det land, hvor du har i sinde at søge momsrefusion.