Dette kan øjenlægen hjælpe med

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvad gør en øjenlæge?

Det kan nogle gange være svært at skelne mellem en øjenlæge og en optiker. Derfor vil vi i dette lille skriv forklare, hvad en øjenlæge er, hvordan deres behandling sker, og hvad den helt store forskel mellem dem og en optiker er.

Helt konkret er øjenlæger uddannet både lægeligt og kirurgisk – de er altså specialister. Derudover kan øjenlæger hjælpe med diagnosticering og behandling af øjenlidelser.

 

Sådan foregår en undersøgelse hos øjenlægen

Når du skal til undersøgelse hos øjenlægen, er det mere omfattende, end hvis det er ved optikeren. For en øjenlæge handler det ikke kun om at korrigere dit syn – det handler om at bevare det. En undersøgelse hos en øjenlæge i for eksempel Hørsholm vil typisk starte med en synsprøve, hvor der bliver gjort brug af tavler. Ud fra denne indledende synsprøve, vil øjenlægen kunne lave flere forskellige undersøgelser. Det kommer an på deres tanker efter den første prøve. De mere omfattende undersøgelse kan være måling af øjets væsketryk, ultralydsundersøgelse, undersøgelse af synsfelt mm. Har du mistanke om problemer med dit syn, og er det slemt, bør du søge hjælp hos en akut øjenlæge.

Forskellen på en optiker og øjenlæge

Den helt store forskel på en optiker og en øjenlæge er, at optikeren kan se, om dit syn fejler noget. Mens øjenlægen kan tjekke, om dine øjne fejler noget. Man kan sige, at optikeren har mere at gøre med alt det partiske i forhold til briller, kontaktlinser, osv. Hvis der derimod er tale om mere end ’bare’ nær- eller langsynethed eller bygningsfejl, er der altså brug for en øjenlæge. Øjenlæger behandler mere alvorlige ting som for eksempel begyndende nethindeløsning, grøn stær, mm.

VI håber, at du kan bruge dette lille skriv, hvis du går og er i tvivl, om du skal gå til optikeren eller øjenlægen. En god huskeregel er, at det er smart at gå til øjenlægen, fordi de tjekker for de mest alvorlige ting. Hvis din tilstand ikke er slem, kan de sende dig videre