Få hjælp til de svære samtaler

Dette indlæg er sponsoreret.

Samtaler hos læge og kommune

Har du oplevet at sidde til en samtale hos lægen eller nede ved kommunen, hvor du ikke følte dig helt sikker på, hvad det var, der præcis blev sagt? Har du svært ved at gennemskue, hvad du får fortalt, og hvad det er vigtigt, du selv spørger ind til, når du er ved samtale hos lægen?

Der er mange, der kan genkende følelsen af at være ledt i vildrede, når de sidder i de svære samtaler eller har vigtige møder med de offentlige institutioner. Med en patientbisidder ved sin side får man hjælp til netop dette.

Hvad er en bisidder?

En bisidder er en støtteperson, der kan fungere som dine øjne og øre, når du står i situationer med svære beslutninger og beskeder. Ofte når man får overleveret svære nyheder eller bliver forelagt mange muligheder, virker det uoverskueligt, og pludselig føles det som om, hukommelsen bliver som en si.

Hvordan kan en patientbisidder fra Stenløse så hjælpe mig, tænker du mon? En patientbisidder kan stille de relevante spørgsmål og holde styr på, hvad der er blevet sagt og besluttet. Efter mødet kan du og patientbisidderen så opsummere de vigtigste pointer, så du alligevel får et godt overblik over, hvad der er sket.

Regler om bisidder

Hvem kan så være bisidder, og hvordan kommer man overhovedet til at arbejde som patientbisidder? Faktisk er der ingen krav om erfaring eller uddannelse, når man skal være bisidder. Man skal blot være fyldt 18 år. Dog er det ofte en god idé at vælge en patientbisidder nær Stenløse med erfaring inden for sundhedsvæsenet eller på anden vis offentlige institutioner.

Alle har desuden ret til en patientbisidder, så du kan altid kræve at tage en støtteperson med ind, når du skal til samtale ved kommunen eller på sygehuset. En bisidder kan dog ikke handle på dine vegne, i så fald er der tale om en partsrepræsentant.