Guide til skaldyr
Dette indlæg er sponsoreret.
Er du vild med skaldyr, kan du med fordel læse med her og få gode tips til, hvordan du lidt lettere laver lækre retter med skaldyr – også i din hverdag.
Bor du tæt på vandet?
Hvis du bor i Aarhus-området, bør du i høj grad udnytte, at du bor tæt på vandet, hvor der er masser af skaldyr let tilgængelige. Du kan med fordel bruge skaldyr i en række forskellige retter. Lækre friske skaldyr af høj kvalitet kræver sjældent meget tilberedelse, og derfor er de fleste af disse retter også enormt enkle af lave. Udnyt dit nærmiljø til at få skaldyr i Aarhus og byd gæster på lækre retter. Du kan blandt andet lave:
- Østers – enten rå, marinerede eller gratinerede. Spis østers til forret eller som appetizer sammen med et glas bobler.
- Hummere kræver også meget lidt tilberedelse. Kog dem let og spis det lækre kød til forret eller som hovedret sammen med noget lækkert tilbehør.
- Blåmuslinger er perfekte til moules frittes, men de gør sig også yderst gode i en fiskesuppe med fx torsk eller anden fisk.
- Krebsehaler eller store rejer til salater og forretter
Fordele ved skaldyr
At spise skaldyr er forbundet med en række positive helbredseffekter, blandt andet:
- Reduceret risiko for slagtilfælde, hjerteanfald og kræft
- Reduceret risiko for autoimmune sygdomme
- Muligvis astmaforebyggende for børn
- Hjælper med at bevare et godt syn
- Har en antidepressiv effekt
- Er en god kilde til D-vitamin
- Giver bedre søvn
Oven i alle disse helbredsrelaterede fordele er der naturligvis også det ved skaldyr, at det bare smager skønt og er nemt at tilberede.
2 ting du skal huske, når du bruger skaldyr
Når du bruger skaldyr i maden, er der 2 ting, du særligt bør være opmærksom på. Delvist eller ikke fuldt tilberedt skaldyr kan give risiko for en række sygdomme, så derfor er det vigtigt, at du er sikker på at få kogt dine skaldyr inden servering. Nogle skaldyr kan indeholde bestemte toksiner, der kan give forgiftning, hvis ikke de tilberedes korrekt.