Hjælp til facaderenovering

Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan opstår skader i en bygning

Det danske klima er kendetegnet ved både sol, blæst, regn, hagl, sne og frost – hvad din husfacade skal stå model til året rundt. Ikke kun klimaet, men også slyngplanter og alger sætter sine spor på husfacader.

Gennem årene vil husets facade komme til at se både træt og medtaget ud. Men vedligeholdelse og reparation af facader i rette tid kan hjælpe på slid. Renovering af facader er derfor en god idé, da du forlænger din ejendoms levetid, samt får det til at se pænt og nyt ud.

 

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Det er muligt selv at pudse facaden på et murstenshus. Du kan foretage en heldækkende pudsning eller en tynd pudsning alt efter, hvilket slutresultat du ønsker. Før pudsningen igangsættes, er det vigtigt at sikre, at underlaget er jævnt og rent, så det kan suge.

Derfor må fremspring, søm og jern fjernes, samt store huller må fyldes med fugemørtel. Herefter fjernes alt løst materiale, og facaden spules med vand. Er der tale om en større renovering, er det en god idé at tage kontakt til en fagmand.

 

Den rette renovering fås gennem en fagmand

Der findes flere forskellige former for renovering og behandling af facader. Det afgørende er, hvad facaden er lavet af, og hvor omfattende skaderne er. Ligeledes afhænger prisen på en facaderenovering af, hvor meget eller hvor lidt der skal laves på facaden, samt hvad der helt præcis skal laves.

Ønsker du at få en fast pris, er det nødvendigt at kontakte en professionel virksomhed og få en fagmand ud at kigge på din husfacade og få en samlet sundhedstilstand.