Hvad laver en VVS-installatør?
Dette indlæg er sponsoreret.
Kort og godt om VVS-installatører
Det er ikke altid helt nemt at finde rundt i de forskellige håndværksfag, hvad de enkelte håndværkere laver, og hvem man skal have fat i til forskellige opgaver. Her får du et kort overblik over, hvad en VVS-installatør er, og hvorfor det er vigtigt at kunne skelne mellem en VVS-installatør og en blikkenslager – for der er nemlig væsentlige forskellige. Til sidst får du en kort oversigt over, hvilke opgaver du er nødt til at kontakt en VVS-installatør til.
En VVS-installatør er, kort og godt, en person, der arbejder med vand, afløb, varme og ventilation. For at huske det bedre, kan du også tænke på, at VVS står for Varme, Ventilation og Sanitetsteknik.
Forskellen på en VVS-installatør og en blikkenslager
Mange tror ofte fejlagtigt, at de to titler dækker over samme felt, og at en VVS-installatør og en blikkenslager laver præcis de samme opgaver. En god huskeregel er, at en blikkenslager ofte arbejde udenfor, og at en VVS-installatør for det meste arbejder indendørs. Det vil sige, at opgaver som taginstallation, tagrender og inddækning af skorstene mm. tilhører en blikkenslager. Hvorimod det indendørs arbejde med VVS-installationer, varme og ventilationsanlæg ligger under en VVS-installatørs arbejdsopgaver.
Du skal kontakte en VVS-installatør, når..
Mange af de opgaver en VVS-installatør er faktisk opgaver, du ikke selv må klare. Selvom der er dele, du godt selv må lave, er det alligevel en god idé at kende forskel på, hvornår det er nødvendigt med professionel hjælp.
Få hjælp til VVS og kontakt en professionel, hvis du skal have lavet nye VVS-installationer eller hvis du skal have ændret på centralvarmesystemet. Disse ting må du nemlig ikke selv gøre, med mindre du er en autoriseret VVS-installatør.