Sådan behandler man staldkrampe

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvad er staldkrampe?

Ryster din hests ben mere end normalt? Så er der god grund til at have mistanke om staldkrampe. Staldkrampe er nemlig en refleks hypertonisk lidelse, der typisk skaber spasmer i hestens bagben. Disse spasmer, eller shivers, viser sig som regel, når man forsøger at få hesten til at bakke. Her vil hestens ben ryste unormalt, og hesten vil som resultat strække sine ben overdrevent. Oplever man nogle af disse symptomer, er det vigtigt, at man tager kontakt til en dyrlæge. Hvis lidelsen er fremskreden, er hesten muligvis nødt til at blive indlagt på et af landets dyrehospitaler. Bor man i Fredericia og omegn, kan hesten få en skånsom behandling på Fredericia dyrehospital.

 

Sådan opdager staldkrampe

Der kan være mange årsager til, at en hest får staldkrampe. Nogle mener, at lidelsen er arvelig. Dette er der dog intet videnskabeligt bevis for. Generelt er det svært at determinere præcist, hvor lidelsen kommer fra, og hvorfor den opstår. Der foreligger nemlig mange teorier på området. Man mener imidlertid at staldkrampe hovedsageligt skyldes en bestemt sammensætning af muskelfibre i hestens ben. Denne sammensætning minder i høj grad om en hest, der er i hård træning og hele tiden bruger sine muskler. Når en hest konstant spænder og overbelaster sine muskler, slider det på fibersammensætningen. Dette kan ifølge nogle eksperter føre til shivers.

 

Behandling af staldkrampe

Hvis hesten har mange spasmer og en sitrende hale, er det fornuftigt, at man tager kontakt til en dyrlæge eller forhører sig hos et dyrehospital. Som udgangspunkt kan staldkrampe ikke helbredes, men man kan formindske en stor del af hestens smerte ved at søge professionel hjælp. Man behandler sædvanligvis shivers med en beroligende middel såsom Domosedan. Dette er et receptpligtigt middel, der kan ophæve spasmerne i en kort periode. Også E-vitamin kan hjælpe på staldkrampe og forhindre, at lidelsen udvikler sig og bliver værre med tiden. Staldkrampe varierer dog fra hest til hest – og det er en meget uforudsigelig lidelse. Derfor er det essentielt, at man tager på et dyrehospital i eksempelvis Fredericia, hvor kompetente og erfarne dyrlæger står klar til at hjælpe og vejlede.