Skal du hyrer en tømrer? – undgå disse fejl
Dette indlæg er sponsoreret.
De 3 hyppigste fejl mange begår, når de hyrer en tømrer til deres projekt
Inden du hyrer en tømrer til dit næste husprojekt eller renovering, er der en række ting, som er gode at vide, inden du beslutter dig. Mange ender i de samme faldgruber, som vi præsenterer dig for i dette blogindlæg.
1. Underestimerer opgavens omfang og budget
Når man ikke selv er fagmand, kan det være svært at udregne et tidsestimat og budget for en tømreropgave. Det kræver lidt research og alligevel er der mange, der overser dette trin. Før du hyrer en tømrer, bør du være helt sikker på, hvad du vil have lavet: Er der tale om en tilbygning, en renovering eller noget tredje? Hvilke materialer skal der bruges? Og hvad er dit budget? Når du ved det, kan du begynde at indhente tilbud fra tømrere i dit område, der er specialiserede i det, du skal have lavet.
2. Manglende forventningsafstemning om pris og levering
Når du indhenter tilbud, skal du være opmærksom på forskellen mellem et ”tilbud” og et ”prisoverslag”. Ved et tilbud får du typisk en samlet pris på en given opgave, og det er kun de arbejder og leverancer, som er specificeret i tilbuddet, som er omfattet. Husk, at et tilbud er bindende for dig, så snart du siger ”ja-tak”.
Et prisoverslag er en cirka-beregning af projektets materialepris og tidshorisont. Hvis du kun modtager et prisoverslag og ikke et egentligt tilbud, skal du som oftest betale efter regning. Dvs. at du skal betale det, tømreren kræver, når projektet afsluttes – også selvom den endelige pris overstiger prisoverslaget.
3. Vælger en ikke-lokal tømrer
Ulempen ved at vælge en ikke-lokal tømrer er, at der oftest kommer transportomkostninger oven i prisen. Det er dog ikke en hindring, hvis du benytter en lokal tømrer, og samtidig støtter du den lokale arbejdskraft i byen. Bor du eksempelvis i Ringsted kan du med fordel benytte en lokal tømrer i Ringsted.